• Overzicht
  • Route
  • Accommodaties
  • Inbegrepen
  • Niet Inbegrepen
  • FAQ

Deze eilandhop-rondreis over de Caribische Eilanden combineert een strandvakantie met cultuur, natuur en overheerlijk eten.

Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten zijn de enige drie eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden waar de voertaal Engels is en hebben allemaal een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten te bieden.

U begint uw rondreis met vier dagen op Sint Maarten, een eiland met Caribische flair dat voor de helft Nederlands ( Sint Maarten ) is en voor de andere helft Frans ( Saint-Martin ). Het eiland is is dé culinaire hotspot van het Caribisch gebied met keukens uit alle windstreken, sterrenchef-koks, geweldig lokaal eten en prijswinnende bartenders. Na de verwoestend orkaan heeft Sint Maarten weliswaar bezoekers nodig om weer volledig tot bloei te komen, maar de meeste reizigers zijn erg verrast door het Sint Maarten van nu, de snelle wederopbouw en het aangename welkom. Zeker de moeite waard is hier een bezoek aan het wereldberoemde Maho Beach, Mullet Bay Beach, Friar’s Bay en Happy Bay, waar u na een korte wandeling een prachtig ongerept strand helemaal voor u zelf heeft.

Aansluitend vliegt u voor twee dagen naar Sint Eustatius, een eiland van 21 vierkante kilometer in het Caribische deel van Nederland. Sint Eustatius heeft als bijnaam ‘het Historische Juweel van het Caribisch gebied’ en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten. Hier werd Amerika als eerste door een Europees land als onafhankelijk erkend – Nederland. Het hoogtepunt van alle buitenactiviteiten op Sint Eustatius is een wandeling in The Quill National Park, een tropisch oerwoud rond de slapende vulkaan die prominent zichtbaar is op het eiland. Hier kunt u wandelen op paden van verschillende moeilijkheidsgraden door het oerwoud die naar de rand van de krater leiden. Onderweg ziet u volop geneeskrachtige planten, de ( niet giftige ) Red-Bellied Racer-slang en heremietkrabben die u vanuit hun schelpen begluren.

U sluit uw rondreis af met een paar dagen op Saba, een tropisch eiland waar de gemiddelde toerist helemaal niets te zoeken heeft. Hier waant u zich in een Caribisch paradijs met overweldigend mooie natuur en een fabelachtige onderwaterwereld. Saba is met recht een zorgvuldig gekoesterd geheim, dus vindt u hier geen grote hotels, winkelstraten, disco’s, pretparken en zwemparadijzen. Wat wel? Rust, tropisch groen, gouden zandstranden, kristalhelder turquoise water en onvergetelijke herinneringen!

Itineraries

Dag 1 - 4

Sint Maarten

Sint-Maarten is een eiland met Caribische flair. De ene helft Nederlands ( Sint Maarten ) en de andere helft Frans ( Saint Martin ), met als voertaal Engels. Het is de culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied. Met haar uiteenlopende cuisines, Michelin-sterrenchefs, het geweldige lokale eten en haar prijswinnende bartenders heeft Sint Maarten een eetcultuur die niemand teleurstelt. Velen vermijden Sint Maarten liever na de verwoestende orkaan van 2017. Maar dat is nergens voor nodig! In 2018 heeft de Port of Sint Maarten alweer ruim 1,4 miljoen cruiseschipbezoekers gehad. Afgelopen januari 2019, heeft de Port zelfs al 300.000 cruiseshipbezoekers gehad. En op ’s werelds meest gefilmde luchthaven, Princess Juliana Airport, steeg het aantal bezoekers dagelijks met ruim 2000 passagiers. De meeste hotels en casino’s zijn open en er is weer een bruisend nachtleven, waar Sint Maarten om bekend staat. Met een keuze uit 37 parelwitte stranden is er voor iedereen een plekje in de zon te vinden. Eén strand haalt zelfs jaarlijks de lijst van Wereld Top 10 stranden: Mullet Bay. Er moet nog veel gebeuren op het eiland aan wederopbouw; zonder terugkerende toeristen is dit niet haalbaar. Sint Maarten heeft toeristen nodig om weer tot volledige bloei te komen. De meeste toeristen zijn erg verrast door het Sint Maarten van nu, de snelle wederopbouw en het aangename welkom. Zeer de moeite waard is een bezoek aan Friar’s Bay. Ook Happy Bay is zeer aan te bevelen. Na een korte hike tref je een prachtig ongerept strand.

Dag 5 - 6

Sint Eustatius

In de volksmond ‘Statia’ genoemd, is een eiland van 21 km2 in het Caribische deel van Nederland. Sint Eustatius heeft als bijnaam ‘de Historisch Juweel van het Caribisch gebied’ en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten van Amerika. Hier werd Amerika als eerst erkend als onafhankelijk land door het eerste land uit Europa – Nederland. Het hoogtepunt van alle buitenactiviteiten op Sint Eustatius is een wandeling naar ‘The Quill National Park’, de vulkaan die prominent zichtbaar is op het eiland. ‘The Quill’, is al jarenlang een slapende vulkaan ( ongeveer 1600 jaar ) en omringd door echt tropische oerwoud met paden van verschillende moeilijkheidsgraden die door het oerwoud zijn aangelegd naar de rand van de krater. Geneeskrachtige planten, rode buik slangen ( niet giftig ) en heremietkrabben die vanuit hun schelpen gluren zijn in overvloed zichtbaar langs de paden.

Dag 7 - 9

Saba

Saba is een tropisch eiland waar de gemiddelde toerist helemaal niets te zoeken heeft. De overweldigend mooie natuur en de fabelachtige onderwaterwereld, zijn een zorgvuldig gekoesterd geheim. Daarom geen grote hotels, winkelstraten, disco’s, pretparken en zwemparadijzen.
BESTEMMING ACCOMMODATIE
4 nachten Sint Maarten Atrium Resort & Spa
2 nachten Sint Eustatius Orange Bay Hotel
3 nachten Saba Queen’s Garden Resort & Spa

Inbegrepen:

 Vliegtickets
SGR – garantie
Alle accommodaties tijdens uw verblijf op de Nederlandse Caribische Eilanden
Luchthavenbelastingen, toeslagen en toegestane bagage  ( koffer van maximaal 23 kilogram per persoon en handbagage van maximaal 12 kilogram per persoon )

Niet inbegrepen:

Reis & Annuleringsverzekering
Reserveringskosten – € 25,- per boeking
Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering – € 3,- per persoon
Maaltijden – ontbijt, lunch en diner  ( tenzij anders aangegeven )
Attracties, excursies, evenementen en musea  ( tenzij anders aangegeven )

No Details Found