• Overzicht
  • Route
  • Accommodaties
  • Inbegrepen
  • Niet Inbegrepen
  • Boeken
  • FAQ

Voor de liefhebbers van treinreizen is het Noord-Amerikaanse continent een walhalla. Tijdens deze rondreis ontdekt u The Great American West met de trein, waarbij u comfortabel achterover kunt leunen terwijl één van de mooiste landschappen van Amerika aan u voorbijtrekt.

U begint uw reis in Chicago, stad van McDonald’s en de Blues Brothers, indrukwekkende architectonische meesterwerken en meer dan 5.000 restaurants. Uw eerste treinreis voert door de groene staat Wisconsin naar de zustersteden Minneapolis / St. Paul, gelegen aan de oorsprong van de Mississippi River. Hier kunt u ook winkelen in de Mall of America, het grootste overdekte winkelcentrum van Amerika, wat niet alleen voor shopaholics een ware belevenis is.

Daarna stapt u in de trein om de uitgestrekte prairies van North Dakota te verkennen, waar vroeger miljoenen bizons graasden. Na het vriendelijke stadje Minot rijdt de trein over de spectaculaire spoorbrug Gassman Coulee Trestle en steekt u even later de grens over naar Big Sky Country, Montana. In deze staat bezoekt u Glacier National Park, het enige grensoverschrijdende nationale park van Amerika en Canada.

De aansluitende treinreis voert van West Glacier door de schitterende North Cascade Mountains naar Seattle, de stad van de Boeing-fabrieken en de koffieketen Starbucks, die hier in 1971 zijn eerste deuren opende. Nadat u deze veelzijdige en gezellige stad aan het water ontdekt heeft, gaat u weer aan boord voor uw laatste rit. En deze heeft Portland als eindbestemming, de stad met een van de gezelligste Downtowns van het land met een overdaad aan cultuur, muziek en kunst. Een waardige afsluiter van uw reis dwars door het majestueuze noorden en westen van Amerika!

Itineraries

Dag 1 - 2

Chicago, Illinois

De wereldstad Chicago heeft heel erg veel te bieden, van fantastisch shoppen op de Magnificent Mile tot het prachtige uitzicht op Lake Michigan op de top van het John Hancock Building. U zult hier twee dagen verblijven en in deze tijd kunt u genieten van deze prachtige stad.

Dag 3

Treinreis naar St. Paul / Minneapolis

Ga aan boord van de Empire Builder en maak het uzelf gemakkelijk in uw comfortabele Superliner Roomette. Geniet van het uitzicht op de Mississippi River en laat de trein u ‘s nachts naar het noorden brengen. U zult aankomen in Minneapolis.

Dag 3 - 4

St. Paul / Minneapolis, Minnesota

Geniet van de prachtige zustersteden St. Paul en Minneapolis. U heeft hier twee dagen om van deze leuke steden te genieten.

Dag 5

St. Paul / Minneapolis naar Glacier National Park, Montana

Laat u betoveren door de bijzondere North Dakota Plains en de spectaculaire Gassman Coulee Trestle, de 546 meter hoge brug boven de Trestle Valley. Daarna voert de trein u mee dwars door Big Sky Country naar Glacier National Park, waar u kunt genieten van schitterende uitzichten en meer dan 2.000 meren.

Dag 6 - 7

Glacier National Park, Montana

Het Glacier National Park is een prachtig natuurgebied in de staat Montana. U zult dit gebied kunnen verkennen per voet, door te wandelen op de lange wandelpaden of u kunt er voor kiezen om een kano te huren en één van de 2000 meren op te gaan om lekker te roeien. In dit park heeft u de mooiste uitzichten op de omringende bergen en ziet u de meest blauwe meren die u ooit heeft gezien.

Dag 8

Glacier National Park naar Seattle, Washington

Op dag 9 komt u ’s ochtends aan in de onweerstaanbare stad Seattle. U heeft hier een paar dagen de tijd om deze heerlijke stad eens lekker op uw gemak te ontdekken.

Dag 9 - 10

Seattle, Washington

De levendige stad Seattle combineert een goed beloopbaar centrum met een schat aan bezienswaardigheden en outdooravonturen. Pak de lift naar de top van de beroemde Space Needle voor een spectaculair uitzicht op Mount Rainier en de Pacific Ocean. Ook een dagtocht naar de Nationale Parken in de buurt behoort tot de mogelijkheden.

Dag 11 - 13

Portland, Oregon

Portland, The City of Roses, een stad die niet alleen bloeit met rozen, maar ook met cultuur, eten en attracties van wereldklasse. Een bezoek aan het Columbia River Gorge National Scenic Area is zeker aan te raden. Het natuurgebied is gevuld met wandelpaden, picknickplaatsen en uitkijkpunten. Vanuit Portland zult u weer terugvliegen naar Nederland.

Inbegrepen:

 Vliegtickets
 SGR – garantie
Enkel Privé Transfer Chicago
AMTRAK Business Seats – Seattle > Portland
 Alle accommodaties tijdens uw verblijf in Amerika
AMTRAK Superliner Roomette – Chicago > Minneapolis
AMTRAK Superliner Roomette – Glacier National Park > Seattle
AMTRAK Superliner Roomette – Minneapolis > Glacier National Park
Luchthavenbelastingen, toeslagen en toegestane bagage  ( koffer van maximaal 23 kilogram per persoon en handbagage van maximaal 12 kilogram per persoon )

Niet inbegrepen:

Reis & Annuleringsverzekering
Reserveringskosten – € 25,- per boeking
Kosten voor Amerikaanse ESTA autorisatie
Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering – € 3,- per persoon
Maaltijden – ontbijt, lunch en diner  ( tenzij anders aangegeven )
Attracties, excursies, evenementen en musea  ( tenzij anders aangegeven )

No Details Found