• Overzicht
 • Route
 • Accommodaties
 • Inbegrepen
 • Niet Inbegrepen
 • Boeken
 • FAQ

Amerikaanser dan met een Tesla het zuidwesten van Amerika ontdekken kan bijna niet. Met de beroemde Tesla’s uit de fabriek bij Fermont zullen wij de dag-afstanden niet te lang maken, aangezien wij rekening moeten houden met het bereik van de auto. Dit zorgt ervoor dat wij alle tijd zullen hebben om van het landschap en van de reis te genieten. Wij zijn weliswaar met één groep onderweg, maar elke auto krijgt een uitgebreid Road Book met bepaalde routes, tips en bezienswaardigheden per dag, zodat u ook individueel op pad kunt gaan. In de avond, als de Tesla’s aan de opladers liggen, komen wij samen en kunnen wij de ervaringen van de dag met elkaar delen. Van eindeloze wegen door de woestijn tot slingerwegen in de bossen, van kleine mijnsteden tot de Route 66, langs natuurwonderen die op ieders verlanglijstje staan, kortom, het komt allemaal aan bod als wij Amerika zullen gaan ontdekken op deze reis met de gave Tesla’s.

Itineraries

Dag 1

Phoenix / Scottsdale, Arizona

Bij aankomst in Amerika zullen wij naar de verhuurder gebracht worden om daar onze Tesla’s op te halen, om vervolgens door te rijden naar Scottsdale wat zich “The West's most Western Town” noemt. In deze oude stad zijn veel restaurants, cafés en cowboy-winkels te vinden zodat wij op ons gemak bij kunnen komen van de heenreis.

Dag 2

Lake Havasu City, Arizona

Wij verlaten de Sonoran woestijn en rijden door een mooi stuk Arizona richting Lake Havasu. Het prachtige meer heeft een 72 kilometer lange oever en is ontstaan in 1938 na het aanleggen van de Parker Dam in de Colorado rivier.

Dag 3 - 4

Las Vegas, Nevada

Via het Route 66 plaatsje Needles, nog net gelegen in Californië, zullen wij de Colorado rivier volgen en rijden wij door de woestijn de staat Nevada binnen om daar over de Joshua Tree Highway te rijden. In deze omgeving staan veel grillig gevormde bomen, ook wel bekend door de albumhoes van de popgroep U2, met op de achtergrond het McCullough gebergte. Na deze tocht wacht het altijd bruisende Las Vegas op ons. Wat is er mooier dan in de avond met uw Tesla over de beroemde Strip te rijden! Kortom, de perfecte afsluiting voor de dag.

Dag 5

Zion National Park, Utah

Wij zouden bijna rechtstreeks over de snelweg naar het noorden kunnen rijden, maar dat zullen wij niet doen. Wij nemen een mooie omweg richting het Cathedral Gorge State Park, een vallei vol met ruw gevormde rotsen en een plek vrijwel nog onbekend bij toeristen. In de omgeving zijn ook veel spooksteden en wij zullen ook zeker de Boot Hill begraafplaats in Pioche bezoeken, een oude mijnstad waar het in 1870 hevig aan toe ging (getuige de graven). Aan het eind van de middag komen wij aan in Springdale in de staat Utah, gelegen aan de ingang van het Zion National Park.

Dag 6

Bryce Canyon National Park, Utah

Het Zion National Park is eigenlijk één groot ravijn met allemaal canyons eromheen en vandaag zullen wij onze Tesla’s hier doorheen sturen. De weg naar Mount Carmel zit vol haarspeldbochten, tunnels en prachtige vergezichten en de massieve rotspartijen zullen hoog boven onze Tesla’s uit torenen. Alsof dit nog niet genoeg is voor één dag bezoeken wij daarna Bryce Canyon, volgens velen één van de mooiste parken van Noord-Amerika. Wij rijden de over de 29 km lange Rim Road met vele stop- en uitzichtpunten over de rotspilaren in allerlei kleuren. Met geluk is het mooi weer en staan de rotsen bij een ondergaande zon in vuur en vlam.

Dag 7 - 8

Page / Lake Powell, Arizona

De route die wij vandaag zullen volgen gaat onder langs het Colorado Plateau en wordt ook wel het “Under the Rim Heritage Area” genoemd. Deze omgeving viel in de smaak bij Hollywood en men heeft jarenlang onder andere de tv-serie Gunsmoke hier opgenomen. Om in deze stijl te blijven hebben wij de mogelijkheid om in Kanab met heuse geweren te schieten op een speciale schietbaan. Wij zullen overnachten in de plaats Page aan het prachtige Lake Powell. Rondom Page is veel moois te zien, zoals de beroemde Horseshoe Bend (de gigantische bocht in de Colorado rivier), het stuwmeer, de Rainbow Bridge en het steeds bekender wordende Antelope Canyon.

Dag 9

Monument Valley Tribal Land, Arizona

Wij rijden verder Arizona in, door het gebied van de Navajo indianen. Deze indianenstam beheert het park Monument Valley en hier lijkt het alsof wij in een western-film terecht zijn gekomen. Het is een decor van 100 tot 300 meter hoge rotsformaties in een lege omringende woestijn en veel films zijn hier dan ook opgenomen zoals onder andere Back to the Future, Breaking Bad, Forrest Gump en The Lone Ranger.

Dag 10

Grand Canyon National Park, Arizona

Vandaag zullen wij één van de Zeven Natuur Wereldwonderen bezoeken: de Grand Canyon. Een wens van velen om ooit eens in hun leven te mogen aanschouwen. De Colorado rivier verdeelt het park in een noord - en zuid gedeelte en wij zullen langs de zuidkant rijden met onderweg prachtige uitzichtpunten aan de rand van de canyon.

Dag 11

Sedona, Arizona

Onderweg stoppen wij in het Route 66 plaatsje Williams om uitgebreid rond te kijken. Het is hier gezellig winkelen en eten in de jaren ’50 diners en shops. Vervolgens rijden wij vanaf Flagstaff een Scenic Route, slingerend langs de Oak Creek rivier en door de bossen naar Sedona, wat prachtig in een rots landschap ligt met de naam Red Rock Country.

Dag 12 - 14

Phoenix / Scottsdale, Arizona

Wij blijven nog een tijdje over de mooie Scenic Route 89A rijden en bezoeken het voormalige mijndorpje Jerome, gesticht in 1883 op de Cleopatra Hill met destijds een juiste balans van 37 bars, 13 bordelen en 4 kerken. Nu wonen er voornamelijk kunstenaars. In de middag komen wij weer aan in Scottsdale waar wij in het zwembad van het hotel rustig kunnen bijkomen en om na te praten over deze geweldige rondreis. Jacob Waltz was een Nederlandse goudzoeker die stierf zonder de locatie van de door hem gevonden goudmijn te vertellen. Wij bezoeken vandaag dan ook het Lost Dutchman Statepark, onderdeel van de Apache Trail, een mooie tocht door het ruige gedeelte van de Superstition Mountains. Wie weet stuiten wij met onze Tesla’s op de verborgen schat van goud welke volgens de legendes in de omgeving verborgen ligt.
BESTEMMING ACCOMMODATIE
1 nacht Phoenix/Scottsdale, Arizona Scottsdale Resort at McCormick Ranch
1 nacht Lake Havasu City, Arizona London Bridge Resort
2 nachten Las Vegas, Nevada Hard Rock Hotel & Casino
1 nacht Zion National Park, Utah Bumbleberry Inn
1 nacht Bryce Canyon National Park, Utah Best Western Plus Ruby’s Inn
2 nachten Page/Lake Powell, Arizona Lake Powell Resort
1 nacht Monument Valley, Arizona Goulding’s Lodge
1 nacht Grand Canyon National Park, Arizona Best Western Premier Squire Inn
1 nacht Sedona, Arizona Arabella Hotel Sedona
3 nachten Phoenix/Scottsdale, Arizona The Saguaro Scottsdale

Inbegrepen:

 Vliegtickets
SGR – garantie
Uitgebreid Road Book
Retour transfers Phoenix
Autohuur – Tesla Model S
Nederlandse Reisbegeleiding
Alle accommodaties tijdens uw verblijf in Amerika
Luchthavenbelastingen, toeslagen en toegestane bagage  ( koffer van maximaal 23 kilogram per persoon en handbagage van maximaal 12 kilogram per persoon )

Niet inbegrepen:

Reis & Annuleringsverzekering
Reserveringskosten – € 25,- per boeking
Kosten voor Amerikaanse ESTA autorisatie
Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering – € 3,- per persoon
Maaltijden – ontbijt, lunch en diner  ( tenzij anders aangegeven )
Attracties, excursies, evenementen en musea  ( tenzij anders aangegeven )

 • Reisplan
  Startdatum
  Einddatum
  Boeking (Min-Max)
  Aantal personen
   
 • Reisplan Tesla
  Startdatum maandag 15 juni 2020
  Einddatum dinsdag 30 juni 2020
  2 - 20 Pers.
   

No Details Found